Spirit of Nature wandelingen

Verwonder je in de natuur


Spirit of Nature wandelingen

Spirit of Nature-gidsen wandelen met groepen in de allermooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. Zo’n intuïtieve wandeling kan een thema hebben, bijvoorbeeld gekoppeld aan het jaargetijde of het natuurgebied. Kenmerkend is dat je tijdens een wandeling kan ervaren hoe je deel uitmaakt van de natuur die je omgeeft.

Er vindt een uitwisseling plaats, wederkerigheid noemen we dat. Jij ontvangt bijvoorbeeld iets als innerlijke rust, een diepe verbinding met Aarde, een prachtig vergezicht. De ontmoeting met een dier raakt je, of je word je bewust van een persoonlijk inzicht. En wellicht wil je iets teruggeven, bijvoorbeeld in de vorm van aandacht, dankbaarheid of oog voor schoonheid.

Tijdens een natuurwandeling is er alle tijd en ruimte voor verbinding: Jouw verbinding met de natuur maar ook met jezelf. Meditaties, visualisaties en opdrachten helpen je deze verbinding te verdiepen.

Foto: Agnes Meijs

Foto: Agnes Meijs

Agenda

De komende periode staan de volgende wandelingen en activiteiten op het programma, georganiseerd door Spirit of Nature-gidsen. Meld je aan bij de betreffende gids.

nov
23
za
Winterwalk 23 november 2019 in de duinen van Egmond @ Strandpaviljoen De Zilvermeeuw in Egmond aan Zee.
nov 23 @ 11:00 am – 2:30 pm

Winterwalk 23 november 2019 in de duinen van Egmond

In de winter wandelen nodigt uit om lekker diep in en uit te ademen en de frisse prikkelende lucht aan je gezicht te voelen. Door te vertragen en te verstillen krijgen geluiden, geuren, structuren en details de kans om je aandacht te vangen. We wandelen rustig, veel in stilte en met volle aandachtig voor de natuur. Verstillen helpt om je te laten verrassen door wat je waarneemt en wat de omgeving bij je oproept.

We verzamelen om 11.00 uur en vertrekken om 11.30 uur bij Strandpaviljoen De Zilvermeeuw in Egmond aan Zee. Even tijd voor het drinken van een kop koffie/thee. Parkeren is gratis deze tijd van het jaar, op parkeerplaats Strand Zuid aan de Kennedyboulevard in Egmond aan Zee. Kijk voor voor de adres op https://www.zilvermeeuw.info/

De wandeling duurt ongeveer 3 uur en gaat door het PWN Noordhollands Duinreservaat. Als het weer het toelaat pakken we ook het strand mee. Trek lekker warme (regen/winddichte/thermo) kleding aan, een muts en handschoenen zijn aan te raden. Neem wat te drinken/eten mee en iets om op de grond te zitten. Tijdens de wandeling gaan de telefoons uit om optimaal van de rust te kunnen genieten.

Deelnemersbijdrage is 25,00 euro, graag bij aankomst, gepast betalen. Dit is inclusief dagkaart voor het natuurgebied, koffie/thee bij de start en een schrijfboekje/potlood.

Wil je zaterdag 23 november mee stuur dan een berichtje naar anjodelville@quicknet.nl

dec
6
vr
Kamelen trektocht door de Sinaï woestijn, Egypte @ Sinaï woestijn
dec 6 – dec 16 hele dag
Kamelen trektocht door de Sinaï woestijn.
Ervaar de diepe verbinding met de natuur, in de rust, ruimte, het ritme van trekken, overnachten onder de sterren, het lopen of zitten op het “schip” van de woestijn, de bedoeïenen gidsen en de overige deelnemers.
Een 7 daagse tocht met veel aandacht voor verstilling, delen, in je eigen ruimte of samen zijn.
Ism  www.desertjoy.nl zie onder themareis ” Natuur en jij” en onder inschrijving voor kosten.
Inschijven kan via: https://www.desertjoy.nl/inschrijfformulier-desertjoy-joy-of-nature/
Er zijn al 4 boekingen en nog 2 belangstellenden. met 6 personen gaat de tocht door; er is nog plaats voor maximaal 10 personen!
Begeleiding vanuit Spirit of Nature
dec
8
zo
Spirit of Nature tocht met thema Ritme @ Den Haag
dec 8 @ 2:00 pm – 5:00 pm

Spirit of Nature tocht met thema Ritme
Tijdens deze Spirit of Nature tocht(en) lopen we korte afstanden. Met afwisselend stiltemomenten, meditatie met visualisaties, beweging en zintuig gerichte oefeningen. Binnen het programma staat ook delen van je opgedane ervaring(en) wat veelvuldig herkenning geeft en waarbij alles er mag zijn. Marianne is een gecertificeerd Spirit of Nature gids en zij weet de tocht op een natuurlijke manier aan te sturen met haar rust, humor en door het delen van haar eigen ervaringen waarmee ook openheid en veiligheid wordt geschept.

Contactpersoon: Spirit of Nature gids Marianne Stahlie
Aanmelden: kan via 0612048545 of via info@kickuhcoaching.nl en betaling gaat tevoren via een betaalverzoek.
Jouw investering: in jezelf is vanaf 22,50 euro zie meer info www.natuurbeleving.nu

dec
21
za
Spirit of Nature: Voel je verbonden; de waan van de dag @ Buitencentrum Boomkroonpad
dec 21 @ 9:00 am – 12:00 pm

Spirit of Nature wandelingen in Drenthe, Buitencentrum Boomkroonpad
Ervaar je verbinding met de natuur tijdens deze intuïtieve wandelingen over de Hondsrug. Ieder natuurgebied heeft een eigen sfeer, een eigen energie en het is verrijkend om je hierop af te stemmen en je ermee te verbinden. Je merkt dat het bijdraagt aan (zelf)inzicht, (zelf)vertrouwen en innerlijke kalmte. Omdat we onderdeel zijn van de natuur, maakt buiten zijn je meer bewust van je intuïtie; je leert je innerlijke kompas kennen en herkennen, en je ervaart dat je op dat innerlijke kompas kunt vertrouwen. Zo kom je meer in verbinding met jezelf en dat geeft een mooie basis voor je persoonlijke groei.

De wandelingen hebben allemaal een eigen thema. Bij iedere wandeling lopen we in een rustig tempo en deels in stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een meditatie of een mijmering en we doen oefeningen die je verbinden met de natuur – en de natuur met jou. Dat is bijvoorbeeld een oefening die je zintuigen prikkelt, een oefening die je helpt loslaten of juist te focussen, of een op yoga-geïnspireerde oefening die je helpt te gronden. Bij alle wandelingen ben je op pad met gelijkgestemden en er is volop ruimte voor je eigen proces.

Intuitive Trails organiseert de Spirit of Nature-wandelingen samen met Buitencentrum Boomkroonpad. Kijk voor meer informatie op www.intuitivetrails.nl en op www.staatsbosbeheer.nl/SpiritDrenthe, waar je ook je deelname boekt.

Kosten: € 15,- per persoon, inclusief thee en je Eigen-weg-wijzer

dec
29
zo
Spirit of Nature tocht met het thema Oud en Nieuw @ Den Haag
dec 29 @ 2:00 pm – 5:00 pm

Spirit of Nature tocht met het thema Oud en Nieuw
Tijdens deze Spirit of Nature tocht(en) lopen we korte afstanden. Met afwisselend stiltemomenten, meditatie met visualisaties, beweging, zintuig gerichte en/of creatieve oefeningen. Binnen het programma staat ook delen van je opgedane ervaring(en) wat veelvuldig herkenning geeft en waarbij alles er mag zijn. Marianne is een gecertificeerd Spirit of Nature gids en zij weet de tocht op een natuurlijke manier aan te sturen met haar rust, humor en door het delen van haar eigen ervaringen waarmee openheid en veiligheid wordt ervaren.

Contactpersoon: Spirit of Nature gids Marianne Stahlie
Aanmelden: kan via 0612048545 of via info@kickuhcoaching.nl en betaling gaat vooraf via een betaalverzoek.
Jouw investering: in jezelf is vanaf 22,50 euro zie meer info www.natuurbeleving.nu

jan
12
zo
Spirit of Nature tocht thema Donker en Licht @ Den Haag
jan 12 @ 8:15 am – 11:15 am

Spirit of Nature tocht thema Donker en Licht
Tijdens deze Spirit of Nature tocht(en) lopen we korte afstanden. Met afwisselend stiltemomenten, meditatie met visualisaties, beweging, zintuig gerichte en spiegel van de natuur en ziel momenten. Binnen het programma staat ook delen van je opgedane ervaring(en) wat veelvuldig herkenning geeft en waarbij alles er mag zijn. Marianne is een gecertificeerd Spirit of Nature gids en zij weet de tocht op een natuurlijke manier aan te sturen met haar rust, humor en door het delen van haar eigen verdiepende ervaringen waarmee een openheid en veiligheid wordt geschept.

Contactpersoon: Spirit of Nature gids Marianne Stahlie
Aanmelden: kan via 0612048545 of via info@kickuhcoaching.nl en betaling gaat vooraf via een betaalverzoek.
Jouw investering: in jezelf is vanaf 22,50 euro zie meer info www.natuurbeleving.nu

Foto: Marianne Stahlie

Foto: Marianne Stahlie

Foto: Agnes Meijs

Foto: Agnes Meijs

Foto: Marianne Stahlie

Foto: Marianne Stahlie

Gecertificeerde Spirit of Nature-gidsen:

 • Agnes Meijs
 • Amanda Cooiman
 • Anja Barendrecht
 • Anjo Delville
 • Annelies Hupkes
 • Ariana Schippers
 • Arno Musch
 • Bernadette Hemels
 • Boudewien van Notten
 • Brigitta Huigsloot
 • Caroline van der Lande


 • Edin van der Ham
 • Elsa Matthijssen
 • Gabrielle Kuijer
 • Hester Tielrooy
 • Irene Sloet
 • Iris Weijman
 • Karin Bosman
 • Kim van der Klis
 • Ludy Wieringa
 • Margret Notté
 • Margriet Nijhoff
 • Marianne Stahlie
 • Mariet Keuning
 • Marijke van Langen
 • Marion Damgrave
 • Marjan Antonissen
 • Rudy Klaassen
 • Sharonny van Oostenbrugge
 • Walter Oudshoorn
 • Wouter Holleboom


SPIRIT OF NATURE

“Ervaar de essentie van de natuur vanuit intuïtie. Verwonder je en verdiep je relatie met de natuur.”

OVERIGE INFORMATIE

Over Ons

Algemene Voorwaarden

Privacy Statement

Contact


LIKE ONS OP SOCIAL MEDIA

Loading...