Spirit of Nature aanbod

Verdiep je verbinding met de natuur

Het Spirit of Nature Netwerk biedt diverse activiteiten aan.

Dit varieert van wandelingen tot korte of langere trainingen.


Spirit of Nature wandelingen

Spirit of Nature-gidsen wandelen met groepen in de allermooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. Zo’n intuïtieve wandeling kan een thema hebben, bijvoorbeeld gekoppeld aan het jaargetijde of het natuurgebied. Kenmerkend is dat je tijdens een wandeling kan ervaren hoe je deel uitmaakt van de natuur die je omgeeft.

Er vindt een uitwisseling plaats, wederkerigheid noemen we dat. Jij ontvangt bijvoorbeeld iets als innerlijke rust, een diepe verbinding met Aarde, een prachtig vergezicht. De ontmoeting met een dier raakt je, of je word je bewust van een persoonlijk inzicht. En wellicht wil je iets teruggeven, bijvoorbeeld in de vorm van aandacht, dankbaarheid of oog voor schoonheid.

Tijdens een natuurwandeling is er alle tijd en ruimte voor verbinding: Jouw verbinding met de natuur maar ook met jezelf. Meditaties, visualisaties en opdrachten helpen je deze verbinding te verdiepen.


Trainingen

De eerste Spirit of Nature  training werd opgezet door Irene van Lippe Biesterveld en Annelies Hupkes.  De training won in de loop der jaren aan diepgang en  intensiteit. De laatste training in deze stijl werd in 2018 gegeven en bestond uit een 2 daags en een 5 daags blok. De beschrijving vindt je hieronder zodat je kan proeven aan de sfeer.  

In 2021 is Spirit of Nature een onafhankelijk netwerk geworden, los van Stichting NatuurWijs. Er worden nieuwe trainingsmodules ontwikkelt.

Mocht je in de tussentijd al een wens voor een training op maat hebben, neem dan vooral contact op! 


Kern van een training

In de training verdiep jij je verbinding met het leven waar we deze prachtige planeet Aarde mee delen, inclusief de verbinding met je medemens.
In dat kader zal aan bod komen dat er verschillende vormen van communicatie zijn als mens met de overige natuur. Via de zintuigen en de kennis die je hebt over wat je om je heen ziet, wat de natuur je spiegelt en een diepere vorm van luisteren.  


In de natuur is ruimte voor je innerlijke natuur. Je matcht op de energie in de natuur, die oordeelloos en neutraal is. Dan ontstaat er ruimte voor wie je in wezen bent. Of de energie in de natuur raakt je eigen innerlijke natuur aan, creëert daar ruimte voor, nodigt die natuurlijkheid in onszelf uit.


Tijdens de training leer je anderen op een verbindende manier mee te nemen in de natuur. Je biedt activiteiten aan om de zintuigen te openen, deelnemers zich te laten spiegelen aan de natuur, tot rust te laten komen en/of op te laden in de natuur.

Beschrijving van training van de afgelopen jaren


in verbinding met natuur


2-DAAGSE “IN VERBINDING MET NATUUR":


Tijdens deze twee dagen ontvouwt zich vanuit verbinding, waardering en innerlijke wijsheid een inzicht in jouw persoonlijke relatie met de natuur. Je leert hoe je deze relatie kunt verdiepen door het openzetten van jouw zintuigen en inzet van jouw intuïtie. Je maakt contact met de planten- en dierenwereld. Ook onderzoek je de bijdrage van mensen op  Aarde en jouw eigen plek daarin.Spirit of nature 5-daagse


5-DAAGSE “SPIRIT OF NATURE-gids”:


In deze 5-daagse training  word je ondergedompeld in de inspirerende natuur.
Je verdiept de thema’s die in de eerste 2-daagse aan de orde zijn geweest. Je leert het leven om je heen steeds meer te verstaan. Je krijgt werkvormen aangereikt die verdiepend en verbindend werken en leert deze zelf toe te passen. Je oefent met het begeleiden van meditaties en visualisaties. Tot slot bedenk je een eigen Spirit of Nature programma dat je uitvoert met medecursisten, ter voorbereiding van je eigen Spirit of Nature tocht, als generale repetitie. 

Foto: Agnes Meijs

Foto: Agnes Meijs

2 DAGDELEN PRAKTIJKSTAGE:


Data: plan je in overleg met jouw mentor, binnen een jaar na de 5-daagse training.

Locatie: Je zorgt zelf voor een groep en locatie. 
Onder begeleiding van een mentor organiseer je 2 wandelingen waarbij je zelf een Spirit of Nature programma uitvoert in de praktijk.


Wat levert de training je op?

Wat levert de training je op?

 • lnzicht en verdieping in je eigen relatie en verbinding met de natuur
 • Leren werken met werkvormen in de natuur die verdiepend en verbindend werken
 • Het kunnen begeleiden van een visualisatie en meditatie in de natuur
 • Het kunnen inpassen van spontane, intuïtieve ontmoetingen met de natuur in jouw wandeling
 • Het maken van een boeiend programma en het uitvoeren in de praktijk
 • Vaardigheden in het omgaan met groepen
 • Na een succesvolle afronding ontvang je een certificaat en ben je bevoegd om groepen volwassenen de natuur in te nemen onder de naam Spirit of Nature
 • Jouw wandelingen kunnen worden opgenomen in de wandelingen agenda op deze website en in de agenda op de website van het NatuurCollege
Foto: Marianne Stahlie

Foto: Marianne Stahlie

Kosten

De training Spirit of Nature-gids kostte €2.495, dit is inclusief:

 • 2- daagse training 'in verbinding met natuur' met lunch 
 • 5-daagse training 'Spirit of Nature-gids', met 4 overnachtingen en maaltijden
 • 2 dagdelen individuele stagebegeleiding

De training werd aangeboden door Stichting NatuurWijs

SPIRIT OF NATURE

“Ervaar de essentie van de natuur vanuit intuïtie. Verwonder je en verdiep je relatie met de natuur.”

OVERIGE INFORMATIE

Over Ons

Algemene Voorwaarden

Privacy Statement

Contact


LIKE ONS OP SOCIAL MEDIA

Enter your text here...

Loading...